Tiistaina kävin allekirjoittamassa vuokrasopimuksen ja maksoin samalla vuokratakuut. Pyysin ystävääni mukaan vielä varmistamaan, että kaikki menee niin kuin pitääkin, ja samalla sain näytettyä asunnon hänellekin. Mietimmekin jo sisustusta, kalusteitten paikkoja ja muuta. Olen niin innoissani tuosta muutosta, että tuskin jaksan kuukautta odottaa! En oikein edes tiedä, mistä iloitsisin eniten: erillisestä makkarista, isosta ja lämpimästä keittiöstä, lämpimästä kylppäristä vai valoisasta olkkarista. Nykyinen asuntoni on ollut kiva ja oon tykänny asua tässä, mutta nyt tuntuu hyvältä vaihtaa. Monta asiaa pitää vielä järjestää ennen muuttoa, myydä vähän ylimääräisiä kalusteita pois, hommata muuttoapua, hoitaa viralliset muuttoilmoitukset sekä ilmoittaa uusi osoite joka paikkaan (täällä se ei mene automaattisesti mihinkään, ulkomaalaisten osalta ei edes veroviranomaisille, vaan joka paikkaan pitää tehdä oma ilmoituksensa) ja hoitaa nettiliittymä valmiiksi. Onneksi nettiliittymän tilaamisen voi hoitaa jo netin kautta (eli siis pitää hoitaa se etukäteen tästä nykyisestä kämpästä käsin, niin kauan kuin se on mahdollista) mutta muuten se voikin olla taas työn takana, ainakin toisten kokemusten perusteella. Täällä ei vuokralainen voi avata nettiliittymää ilman vuokranantajan valtakirjaa, siksi mun nykyinen nettiliittymä onkin vuokranantajani nimissä, koska se oli kaikista yksinkertaisinta. Keskiviikkona sitten irtisanoin tämän nykyisen asuntoni, vuokranantaja ei oikein ilostunut, oonhan asunut tässä jo melkein neljä vuotta. Ainoa keino, miten saatoin varmistaa vuokratakuiden palautus oli ilmoittaa, että en enää maksa hänelle vuokraa, vaan että hän saa pitää vuokratakuun itsellään. En kuitenkaan ole mitään vahinkoa tähän asuntoon aiheuttanut, joten hänellä ei sinänsä ole syytä sitä rahaa multa periä.

Eilen oli vielä leffailta, joita pidämme täällä suomalaisten kesken. Kokoonnumme katsomaan suomalaisia elokuvia säännöllisen epäsäännöllisesti, ja nytkin oli mukava tavata tuttuja, vaikka paikalla tällä kertaa olikin vähän tavallista vähemmän porukkaa.

Töitä on tällä viikolla riittänyt myös ihan kiitettävästi. Tänään iltapäivällä alkoi ekan kerran tuntumaan siltä, että ehkä sittenkin saan hommat ajantasalle perjantai-iltapäivään mennessä. Toivotaan parasta! Tämä ei kuitenkaan olisi onnistunut ilman tiimikavereitani. Yhtenä päivänä mietimmekin muutaman työkaverin kanssa, että loppujen lopuksi meillä on ihan älyttömän hyvä porukka töissä, muutamaa tyyppiä lukuunottamatta - ja valitettavasti juuri nuo muutamat tyypit pilaa koko homman, he kaikki kun ovat jostain kumman syystä päässeet etenemään team leadereiksi tai vielä ylemmäksi. Tällaiset kummalliset päätökset, heidän osaamattomuutensa, välinpitämättömyytensä ja laiskuutensa laskee toisten motivaatiota kovasti. Siis harmi oikeasti, just sitä itsekin tässä mietiskelin jonain päivänä, että oikeasti tykkään työstäni ihan hirveästi, meillä ollaan tosi joustavia esim. työaikojen ja kotikonttorin suhteen, virheitä saa tehdä, eli siitä ei saa haukkuja, työkaverit ovat tosi kivoja, ollaan suurin osa oltu talossa 2-3 vuotta tai kauemmin (koko osasto on perustettu 4 vuotta sitten, alkuun parin ihmisen voimin) jne. Mutta kun palkka on se mikä on (eli ei riitä kunnolla edes elämiseen), pomoiksi laitetaan ketä sattuu, työmäärä lisääntyy koko ajan, vaikka porukkaa välillä vähän vähennetään tai ei vain yksinkertaisesti oteta uusia lähteneiden tilalle, niin se sitten pilaa koko homman. On vain kuitenkin aika iso riski vaihtaa työpaikkaa. Entä jos en viihdykään siellä, työkaverit on ilkeitä, en tykkääkään työstä? Mutta silti, jatkan töitten etsimistä edelleen, sillä eteenpäinkin on päästävä. Jostain syystä tämä asia ei kuitenkaan tahdo edistyä. Tällä hetkellä tosin odottelen vastausta muutamaan hakemukseen. Suomesta en enää odota vastausta yhteenkään hakemukseeni, kaikista on tullut hylky tai on mennyt niin kauan, ettei enää kannata odottaakaan. Uusia paikkoja en ole enää edes katsellut. Olen nyt tosi tyytyväinen, kun tein päätöksen jäädä tänne.

Soitin homeopaatillenikin eilen. Olen hoitanut migreeniäni homeopatialla, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että hoito on onnistunut aika hyvin. Homeopatiasta sen verran, että täällä homeopaattina ei voi toimia kukaan muu kuin lääkäri. Eli homeopaatiksi ei voi ruveta kuka tahansa, joka myös mielestäni takaa sen, että hoitava lääkäri osaa myös ohjata länsimaisen lääketieteen pariin tarvittaessa ja huomaa asioita muutenkin erilailla. Homeopaattisia lääkkeitä voi täällä kirjoittaa myös reseptille, osaa niistä ei ilman reseptiä saakaan. Lisäksi kaikista apteekeista löytyy ainakin pieni valikoima yleisimpiä homeopaattisia lääkkeitä, esim. flunssaan, yskään jne. Käsittääkseni homeopatia ei ole täällä osa lääkäriopintoja, mutta esim. Kiinassahan se kuuluu kaikille lääketieteen opiskelijoille, ainakin näin olen ymmärtänyt. Toivottavasti migreenini nyt katoaa kokonaan!