Lomaviikon toinen matkakohde oli Praha. Tätä reissua olin suunnitellut jo jonkun aikaa. Matka sujui joutuisasti – enpä ole ennen nukkunut rajojen yli! Kaupunki on todella kaunis ja ihana, mutta turistien määrä alkoi kolmantena päivänä jo ahdistamaan. Majoituksemme oli ihanassa vanhassa kaupungissa, lähellä Charlesin siltaa, joka helpotti olemistamme kovasti. Jos kesken päivän tuli kylmä tai kuuma, pääsimme helposti hostelliimme. Hostellissa oli myös loistava palvelu. Kaksi ensimmäistä päivää meillä oli myös todella tuuria ilmojen suhteen, viimeisenä päivänä oli hieman viileää, mutta onneksi ei kuitenkaan satanut. Linnaan pääsimme vasta viimeisenä päivänä, sillä se oli kiinni Obaman ja Medvegyevin tapaamisen takia. Kaupungissa olikin aikamoinen valmiustila koko ajan. Suuresta turistimäärästä huolimatta tsekkiläiset vaikuttivat todella ystävällisiltä ja kohteliailta, ja jopa 80-vuotias kaupan myyjä puhui englantia. Voin siis suositella Prahaa matkakohteena, jos ihmisten paljous ei häiritse.

Kotiinpaluun jälkeen kiirehdinkin jo Suomi-koulun toimikunnan kokoukseen ja viimeinen lomapäiväkin meni kiireisesti, mutta onneksi lähinnä ystäviä tavatessa.

Loman jälkeen töihin paluu on ollut aika vaikeaa. Viikko ei ollut tarpeeksi, jotta olisin saanut levättyä kaikki väsymykset pois. Lisäksi motivaationi on ollut nollassa koko viikon, ja perjantain jälkeen jo miinuksellakin. Yritän nyt aktivoitua taas paremmin uuden työpaikan hakemisen suhteen, on jo viimeinkin aika tapahtua jotakin.

Viikonloppukin on mennyt taas ihan liian vauhdilla. Eilen käytiin ystäviemme kanssa maakuntamatkailemassa ja illalla elokuvissa. Kaunis auringonpaiste teki hyvää koko viikon kestäneen vesisateen jälkeen. Tänään oli tarkoituksena jatkaa haahuilua ja rentouttavaa ulkonaoloa, mutta päivä sujuikin hieman erilailla. Aamupäivällä autoin viestinnässä, kun paikalliset matkailuyrittäjät olivat järjestäneet bussikuljetuksen täältä Tallinnan satamaan tänne jumiin jääneille suomalaisille. Yhdistyksen kautta pääsen käsiksi postituslistamme sähköpostiosoitteisiin sekä nettisivuillemme, joten laitoimme viestiä eteenpäin kaikkien kanavien kautta. Ilmeisesti kuljetuksia on tarkoitus järjestää enemmänkin, jos lentokielto jatkuu.

Myöhemmin pyykkikoneeni aiheutti aikamoisen hässäkän. Yhtäkkiä kylpyhuoneesta kuului kauhea rysähdys, ja kauhukseni huomasin, että kone oli hypännyt oven eteen, eikä sitä siis saanut auki (se aukeaa sisällepäin). Ensimmäiseksi piti saada kone pysäytettyä, mutta koska en yltänyt sen nappeihin, piti sähköt sammuttaa pääkatkaisijasta. Sitten pitikin miettiä, että kenet saan auttamaan ongelman ratkaisemisessa. Ovi siis aukesi noin 5 cm... Muutaman puhelun jälkeen sain sitten onneksi apua, mutta kieltämättä aika mielenkiintoinen projekti siirtää oven takana oleva järkyttävän iso ja painava, vettä ja pyykkiä täynnä oleva kone pois edestä, kun sieltä takaa löytyy vielä hylly ja vessanpönttö. Vinkki: kannattaa ottaa kännykällä valokuvia, jotta näkee, mitä oven takana on. Loppujen lopuksi siis kaikki hyvin, mutta ehdin jo säikähtää pahemman kerran, että joudumme purkamaan koko oven karmeineen. Mutta taidan tästä lähtien pestä pyykkiä kylpyhuoneen ovi auki, vaikka kone onkin melko kovaääninen.