Pitikin mennä iloitsemaan siitä migreenittömyydestä, tottakai sain sitten migreenin, ja vielä pahemmanlaatuisen. Ei tämä onneksi lähellekään ole niin paha kuin mitä se on joskus ollut, koko ajan olen ollut jalkeilla ja tohuillutkin jotain, mutta on se silti aikalailla vienyt voimat, ja monta asiaa on tänä viikonloppuna jäänyt tekemättä. Tottakai asia tympäsee. Toivotaan kuitenkin parasta asian suhteen, jotta nämä tällaiset päivät vähenisivät entisestään. Huomenna aion kyllä jäädä kotiin tekemään töitä. Jos on migreeni, varsinkin metromatka tekee tosi pahaa, ja vaikka tämän pitäisi olla ohi aamuun mennessä, niin ehkä on siltikin parempi ottaa rauhallisesti huominen. Luultavasti kyse on muutenkin ihan vaan vapaapäivän migreenistä, koko viikko oli niin kamala, että kun vähänkin oli aikaa hengähtää, niin se iski. (Se siis alkoi lauantaina aamuyöstä.) Mitään muuta syytä en sille keksinyt. Onneksi tässä mun lähellä on apteekki, joka on ihan aina auki ja sain sieltä lisää särkylääkettä, kun meni loppumaan.

Eilen sain suru-uutisia, kun kuulin, että paikallisen "vara-äitini" äiti oli kuollut torstai-iltana. Tämä vanha rouva oli jo melkein 98 vuotias, eli uutinen ei ollut yllättävä, mutta koskettaa silti. Vara-äitini ei siis ole suomalainen, tosin hän puhuu suomea, ja varsinkin yliopistoaikoinani hän oli minulle äitinsä kanssa kuin perhe, jonka luo menin viikonloppuisin, ihan samalla tavalla, kuin paikalliset ystäväni menivät omiin koteihinsa.

Viikonlopun keli on kyllä ollut ihan uskomattoman kaunis. Aurinko on paistanut ihan pilvettömältä taivaalta. Lämmintä ei tosin ole ollut kuin vajaa kymmenen astetta ja yöllä menee jo pakkasen puolelle. Tämä tietysti aiheuttaa sen, että kämppä on jääkylmä, nukunkin kahden peiton alla villasukat jalassa ja päivälläkin mulla on kaksi villatakkia päällä. Odotan jo kovasti muuttoa siihen uuteen asuntoon, ainakaan ei tarvitse palella!

Lauantaina innostuin taas vähän kokkailemaan, tein suosittua kasvissosekeittoani. Teen sitä aina ison kattilallisen, ajatuksena laittaa sitä pakastimeen seuraavaa kertaa varten, mutta yleensä ehdin syödä sen kaiken, ennenkuin saan sitä pakkaseen asti. En halua tylsistyttää kumpaakaan lukijoistani, eikä tämä ruokablogi olekaan, mutta jos keiton ohje kiinnostaa, niin laitan siihen yleensä porkkanaa, perunaa, yhden paprikan ja yhden sipulin sekä tällä kertaa mukaan eksyi myös pala juuriselleriä. Mausteeksi monta valkosipulinkynttä, chiliä, curryä ja pippuria sekä tietysti suolaa, tai joskus käytän luomu-kasvisliemikuutioita. Kuullotan kasviksia öljyssä (lisään mausteet mukaan tässä vaiheessa), jonka jälkeen keitän vihannekset kypsiksi mahdollisimman vähässä vedessä, soseutan ne keitinliemessään sauvasekottimella, jonka jälkeen lisään joukkoon pienen purkillisen kookosmaitoa ja kiehautan vielä kerran. Ihanan tulista, mutta samettisen pehmeää saman aikaisesti.

Kävin eilen Ikeassa katselemassa muutamia juttuja uuteen asuntooni, tarkemmin sanottuna lähinnä ruokailuryhmää, jonka joudun ostamaan. Muutenkin siellä katselin ympärilleni. Oli ihan hyvä katsella, kun ei ole yhtään rahaa, niin ei voinut sitten tuhlatakaan. Ruokapöydän suhteen olen vähän vielä epävarma, koska uuteen keittiööni kävisi paremmin pyöreä pöytä, mutta mä en oikein pidä pyöreistä pöydistä. Kai olen itsekin sen verran kantikas, että en oikein välitä mistään pyöreistä muodoista... Pitää nyt kuitenkin ehkä totuttautua ajatukseen. En aio pöytää kuitenkaan ostaa ennenkuin olen asuntoon muuttanut, että näen sen tilan ihan kunnolla ensin.

Olen yrittänyt lukea uutisia, että mitäköhän täällä taas tapahtuu, kun rautatieasemalla kävellessäni näin ison määrän mellakkapoliiseja täydessä varustuksessaan matkalla johonkin, mutta en kyllä ainakaan vielä ole kuullut tai lukenut mitään kummempaa. En ole kyllä seurannut meneillä olevia jalkapallo-otteluita, kyse kun voi olla ihan vain sellaisestakin.

Työpaikalla kuulin taas juoruja perjantaina, ja koska juorun alullepanija oli ollut erittäin luotettava tyyppi, jonka en ole koskaan kuullut puhuvan mistään talon sisäisistä asioista, enkä ottavan kantaa juoruihin, niin kai siihen on silloin luottaminen, ainakin osittain. Nykyistä pomoani nimittäin seurataan ilmeisesti aika tarkkaan ylemmiltä tahoilta, koska hänestä on tullut valituksia muualtakin. Sitä en ihmettele yhtään, sillä kaikki on tiennyt sen jo alusta asti, ettei siitä tule mitään. Juorun mukaan tämä tilanne onkin siis väliaikainen, eli odotettavissa on muutoksia tiimiimme jälleen kerran. Täytynee tarkkailla tilannetta, ja harkita omat liikkeeni tarkkaan, sillä ilmeisesti mitä tahansa voi tapahtua. Aion jatkaa töiden etsimistä talon ulkopuolelta, mutta tietysti ihanteellisinta olisi jäädä taloon, jos se vain on muuten kaikinpuolin kannattavaa.