Onnistuin saamaan taas nuhan. Ehkä olis parempi, jos saisin oikein kunnon flunssan, joka kaatais sänkyyn kunnolla, kuin että tämmösiä pieniä nuhia, jotka vie voimat just sen verran, ettei tiedä, että onko oikeasti sairas vai ei. Tylsää. Vuoden ekat päivät on siis mennyt kotona lorviessa.


Uuden vuoden vietto onnistui oikein mainiosti. En vielä aattona puolen päivän aikaan tiennyt varmasti, että minne menen, vai menenkö minnekään. Lloppujen lopuksi lintsasin sitten töistä pari tuntia (ihan luvan kanssa) ja lähdin iltapäivällä maalle. Kyseessä on muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitseva maatilamatkailutila, josta olen tähän asti kuullutpaljon, mutta en ole siellä aikaisemmin käynyt. Siellä oli kolme eri porukkaa, meitä suomalaisia oli vajaa kymmenen. Välillä olimme toisten porukoitten kanssa yhdessä, välillä ihan omalla porukalla. Ilta meni syödessä ja saunoessa. Paikan neljästä saunasta oli lämmitetty kolme: tavallinen, savi- ja savusauna, vain telttasauna oli kylmänä. Lisäksi oli nuotio kodassa sekä suolavesipalju ulkosalla, jonka vesi oli niin suolaista, että jos ei pitänyt varaansa, nousi veden pinnalle kuin korkki. Saunoimme 4-5 tuntia ja pääsimme takaisin tupaan vasta muutamaa minuuttia vaille puolen yön. Paikallisen tavan mukaan kuuntelimme hymnin ja kilistelimme kuohuviinillä. Sen jälkeen jatkoimme pöydän ääressä jutellen, kunnes simahdin jossain vaiheessa ja könysin nukkumaan. Seuraavana päivänä oli ohjelmassa vain käveleskelyä kylällä, ja avasimme myös vuoden terassikauden paikallisessa kuppilassa. Ilma oli siis niin lämmin, että pystyimme istumaan ulkona. Pääsin kaupunkiin vasta illalla, kun tilan omistaja toi porukkaa lentokentälle. Jouduin siis jättämään väliin uudenvuoden brunssin, jonka paikalliset suomalaiset järjestävät joka vuosi. Harmitti vähän, mutta oli myös mukava olla pois kaupungista.


Tänä aamuna oli sitten taas maa valkoisena, kun yöllä oli satanut lunta. Ei kuitenkaan niin paljon, kuin viimeksi. Eli ilma on taas jäähtynyt vuodenajan mukaiseksi.

Huomenna alkaa taas arki. Ihan mukavaa toisaalta. En ole käynyt toimistolla melkein kahteen viikkoon, eli on ihan mukava palata ihmisten pariin. Olen nyt myös ihan virallisesti seniori työpaikalla, esimieheni piti lupauksensa ja sain sen statuksen 1.1. alkaen. Mun olis kuulunu saada se jo aikaisemmin, mutta erinäisistä syistä johtuen se vähän siirtyi. Muutenkin odotan mielenkiinnolla, mitä tammikuu tuo tullessaan. Jotain muutoksia joka tapauksessa on luvassa. Aion myös keskittyä työnhakuun vähän paremmin taas, luultavasti uusia paikkoja tulee enemmän hakuun, kunhan vuosi taas lähtee kunnolla käyntiin.