Jatkuva sade tekee kyllä olon lähinnä uneliaaksi. Töitten jälkeen ei huvita mennä minnekään, kun ulkona tuulee ja sataa ja on pimeää. Aamullakin tuuli oli niin kova, että viime viikolla ostamani sateenvarjo taitaa olla jo entinen sateenvarjo... Lisäksi vettä tuli sen verran, että päätin mennä metrolta ratikalla toimistolle, vaikka yleensä kyllä kävelen sen välin, oli mikä keli tahansa. Eilen oli housut ja kengät sen verran märät toimistolla, että palelin koko päivän, eikä huvittanut enää hytistä toista päivää peräkkäin.

Työpäivä oli ihan samanlainen kuin mitä ne on viime aikoina olleet. Saatiin kyllä vieraita Amerikasta, sellasia tosi isoja pomoja. Amerikkalaiseen tapaan he kävivät esittäytymässä kaikille henkilökohtaisesti (tai en mä tiiä, miten amerikkalaista tai ei-amerikkalaista se on) ja heti löytyi jutunaihetta, kun toinen heistä kertoi olleensa Nordeassa töissä kolme vuotta ja siis tuntee pohjoismaat aika hyvin, tai siis lähinnä Ruotsin, mutta kuitenkin. Huomenna meillä on vielä tapaaminen heidän kanssaan, meistä on valittu muutamia, jotka pääsevät keskustelemaan heidän kanssaan ja esittämään kysymyksiä. Tosin mä taidan olla joukossa varasijalta, kun toiset oli saaneet kutsun jo viime viikolla, mutta mä vasta maanantaina, mutta semmoista se on.

Päivän pieni ilonaihe oli, kun huomasin, että lähikaupassa oli viimeinkin siirretty hedelmät ja vihannekset sinne myymälän puolelle. Tähän asti siinä on ollut erillinen vihanneskauppa kassojen jälkeen, jossa ei ole käynyt kuin käteinen. Lisäksi tila oli tosi ahdas, ja kun kädessä jo oli iso kassillinen (tai kaksi) ostoksia, niin usein oli aika vaikeaa vielä valikoida hedelmiä, maksaa ne jne. varsinkin, kun osa asiakkaista vielä työnsi ostoskärrynsäkin sinne, joka teki tilasta vielä ahtaamman. Usein sitten luovuinkin ajatuksesta ostaa hedelmiä. Monta kertaa sitten suunnittelinkin ostokseni niin, että kävin yhtenä päivänä kaupan puolella ja toisena päivänä sitten ostamassa hedelmiä ja vihanneksia. Nyt sitten tämäkin hoituu kerralla.