Eilen aamulla sitten heräsin hirveään päänsärkyyn kuitenkin. Vähän aikaa asiaa punnittuani ilmoitin töihin pitäväni sairaslomapäivän.  Lisäksi soitin omalääkärilleni ja sanoin tarvitsevani ainakin yhden sairaslomapäivän migreenin takia. Hän onneksi tietää vaivani, eikä mun tartte sinne vastaanotolle mennä, vaan soitto riittää. Yritin tavoittaa homeopaattianikin, mutta häntä en saanut kiinni. Join ison kupillisen kahvia ja kohta huomasin pahimman kivun helpottavan - eli loppujen lopuksi se 48 tuntia sitten piti paikkaansa kuitenkin. Olisin kyllä varmaan sitten voinut tehdä töitäkin, ja kärsinkin lievistä omantunnontuskista koko päivän, mutta ehkä kuitenkin oli parempi pitää lepopäivä. Tänään kun sitten tein töitä, mutta olin jotenkin tokkurassa koko päivän, vaikka en ollut mitään lääkkeitäkään eilisaamun jälkeen ottanut. Työt sujui jotenkuten, ehkä jonkun mielestä erinomaisesti, mutta itseäni harmittaa aina kovasti, jos en ole kauhean tehokas.

Eilen illalla oli vielä kuukausittainen kirjailta, jonka paikallisen suomi-yhteisön kanssa järjestämme. Ideana on keskustella suomenkielisestä kirjallisuudesta ja varsinkin kierrättää sitä. Täältä sitä kun ei juurikaan saa kaupasta, niin monet Suomessa käydessään tuovat tullessaan kirjoja, joita sitten kierrätämme. Näin pysymme ajantasalla suomalaisesta kirjallisuudesta ja muutenkin on mukava kokoontua kerran kuussa juttelemaan jostain mielenkiintoisesta. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään vakavamielinen kirjallisuuspiiri, jossa keskustellaan älyllisesti jostain tietystä kirjasta tai tyylistä tai kirjailijasta, vaan ajatuksena tosiaankin on vain jakaa ajatuksia - ja kirjoja. Lupasin järjestää seuraavan illan, jos saan muuttoni siihen malliin, mutta saa nähdä miten käy. Yhtäkkiä tajusin, että sopimamme päivämäärä joulukuussa ajoittuu yhdelle vuoden vilkkaimmista viikoista töissä, eli en välttämättä ehdi iltaa järjestää. Mutta täytyy sumplia sitä lähempänä tarkemmin.

Tänään siis jäin sitten vielä kotiin, ihan senkin takia, että migreenin jälkeen olen aina hirvittävän väsynyt pari päivää ja on jotenkin helpompi tehdä kotoa käsin töitä ja myös siksi, että omalääkärini on täältä lähempänä. Ruokatunnilla kävin sitten kipaisemassa hakemassa lääkärintodistuksen. Itse lääkäriä en kyllä nähnyt ollenkaan... Mutta systeemi toimii hyvin, saan hänelle aina tarvittaessa ajan milloin tahansa, viimeistään seuraavaksi päiväksi ja esim. juuri migreenin sattuessa soitto hänelle riittää. Kyseessä on julkinen terveydenhuolto, mutta hänen vastaanottonsa ei ole terveyskeskuksessa, vaan hänellä on ihan oma vastaanottotilansa, jossa siis ei pidä vastaanottoa kukaan muu.