Tällä viikolla siis satoi lunta ja taas vaihteeksi paljon. Tänään sitten taas on satanut vettä melkein koko päivän. Eli kaikki siis sulaa taas pois. Lämpötilat on vaihdellu myös samalla tavalla, pakkasta, lämmintä, pakkasta... Flunssani ei meinannut oikein millään parantua, olin pari päivää kotonakin sen takia. Kaikki muutkin vähän valittelevat, kai tuo vaihtelu on aika rankkaa elimistölle.


Viikolla oltiin päivä kotona koko osasto. Toimistolla oli jossain osastolla mennyt lämmitys rikki, ja meidät komennettiin kotiin, jotta sellaiset, joilla ei ole kotikonttorimahdollisuutta, voivat mennä meidän paikallemme. Loppujen lopuksi lämmitys oli sitten saatu korjattua melko pian, mutta toimisto oli melkein tyhjä sinä päivänä. Töitä tosin ei tällä viikolla ole ollut juuri nimeksikään, ollaan tehty lyhennettyä työpäivää ja vain tylsistytty koko viikko. Välillä onneksi näin päin.


Muuten en ole kyllä koko viikolla tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Yhtenä iltana tapasin Suomesta palannutta ystävääni ja sain tuliaisiksi hirveän määrän suklaata. Muuten olen vain istunut kotona ja katsonut televisiota. Monelta kanavalta tulee sarjoja jatkuvalla syötöllä, joka päivä: CSI, CSI Miami, CSI New York (siis oikeasti joka päivä...), Frendit, Sinkkuelämää light -versiona (esitetään päivällä) erilaisia lifestyle-ohjelmia, joissa tehdään muodonmuutoksia ihmisille ja asunnoille... Sohva alkaa olla jo kuopalla tästä istumisesta... Oon ollu tällä viikolla oikeasti vähän väsynyt, ja on tuntunut, etten jaksa oikein mitään. Luultavasti tuo kelikin vaikuttaa asiaan, kun on vain hirveän märkää ja loskaista ja pimeää joka paikassa, niin ei oikein huvita tehdäkään mitään. Tänäänkin nukahdin sohvalle töitten jälkeen. Viikonlopuksi olen kyllä järkännyt vähän ohjelmaa, pakko vähän aktivoitua.


Selvisi, että tän vuoden verohelpotukset on käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Vuoden alusta otettiin käyttöön superbrutto-verotus, eli veroja maksetaan bruttopalkan ja työnantajamaksujen yhteissummasta. Samalla tosin veroprosentteja laskettiin, ne on nyt muistaakseni 15% ja 32% (käytännössä suurin osa maksaa tuon isomman prosentin mukaan). Lisäksi verottomia etuuksia ruvettiin verottamaan aika rankalla kädellä, ja tuo vero siis vähennetään tietenkin palkasta. Kun meillä työpaikka päätti viime vuonna vähentää lounasseteleiden määrää, ja nyt niitä sitten vielä verotetaan, eikä palkkoja viime vuonna juuri nostettu (tai esim, mä en saanu mitään) niin tilanne alkaa olla aika tukala. Inflaatio on varmaan 10% luokkaa, ja viime vuonna ALV nostettiin takasin 25%:iin. Huh. Saa nähdä, miten tästä vuodesta selvitään.