Pari viime viikkoa on menny taas tosi vauhdilla, vaikka en ole tehnytkään mitään kummempaa. Lähinnä aika on mennyt yhdistyksen ja Suomi-koulun tilinpäätöksen kanssa, jonka sain viimeinkin tehtyä. Tilintarkastus oli eilen, jonka luonnollisesti läpäisin. Tilinpäätöksessä on kuitenkin aika paljon hommaa, ja taseen kanssa jouduinkin vähän taas pähkäilemään, ennekuin sain sen täsmäämään. Mutta kaikki hyvin.

Olen kyllä istunut paljon kotonakin, talvi vain jatkuu, lunta tulee vähän väliä ja pakkastakin riittää välillä. Välillä sitten taas sataa milloin mitäkin ja loskaa riittää. Sellaisella kelillä ei kauheasti huvita lähteä minnekään. Töissä on myös ollut paljon uutta opittavaa, kun olemme joutuneet opettelemaan entisen pomomme hommia ja iltaisin on sitten ollut vähän pää pyörällä.

Työhaastattelu meni oikein hyvin, vaikka etukäteen tuntui siltä, etten edes halua sinne mennä, lähinnä kaikennäköisen sähläyksen takia. Kyseessä ei edes ollut tavallinen haastattelu, vaan kaikki osa-alueet testattiin tarkasti, jo ennen sinne menoa piti täyttää netissä erilaisia testejä, ja itse haastattelu kesti melkein koko päivän. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen sen jälkeen, minkään osion jälkeen ei tullut olo, että jotain olisi pitänyt tehdä tai sanoa jotenkin toisin. Mitään tuloksia en ole vielä saanut, vaikka niitä luvattiin jo perjantaiksi. Toivonmukaan huomenna saan jotain lisätietoa.

Ohjelmaan on mahtunut onneksi vähän kulttuuriakin, kun pääsin Gaalakonserttiin kuuntelemaan erästä maan parasta ooppera-ja operettilaulajaa. Vaikka en ehkä oopperan ystävä olekaan, niin konsertti oli todella upea. Konsertin jälkeen vastaanotolla sain taas tutustua uusiin ihmisiin. Tosin haastattelun jälkeen olin hieman poikki, konsertti kun oli samana päivänä, mutta ei onneksi mitään vakavaa.

Tänään sitten vietimme Suomi-koulun 10-vuotisjuhlia. Vierailevaksi esiintyjäksi olimme saaneet Soiva Siili –lastenlauluyhtyeen Oulusta. He olivat oikein mainioita ja voin suositella toisillekin. Vaikka kyseessä on lastenlauluyhtye, niin heidän laulunsa sopivat kyllä mielestäni muuallekin. Lähetystö tuki tilaisuutta, niinkuin Suomi-koulun toimintaa yleensäkin, ja kokki olikin tehnyt meille vaaleanpunaisen kakun ystävänpäivän kunniaksi.

Nyt vain odotellaan kevään tuloa, tänään onneksi paistoi jo aurinko.