...joka alkaa olla ohi ja loppuu tietysti ihan liian pian. Täällä ei ole tapana pitää pitkiä kesälomia, vaikka kaikille kuuluu aina heti vähintään 20 lomapäivää vuodessa (mulla on ens vuonna 24 päivää, kun saan taas yhden lisää) eikä niitä tarvitse mitenkään "ansaita", niinkuin Suomessa. Lomia pidetään täällä useammin ja lyhyemmissä jaksoissa. Meillä lisäksi työ on sen verran jaksottaista, että on mukavampi pitää vähän vapaata tiukemman jakson jälkeen, niin jaksaa taas sitten seuraavan jakson. Aikaisemmin, vielä opiskellessani, yritin ajoittaa lomani tenttikausien jälkeen, jolloin sain ihan hyvällä omallatunnolla lomailla, kun tiesi, ettei tarvitse tehdä mitään kouluhommiakaan.


Tämän loman viimeiset päivät on menny lähinnä laiskotellessa ja levätessä. Alkuviikko meni niin asioitten kanssa juostessa ja viime viikot on muutenkin ollu sen verran kiireisiä, että nyt tuntui ihan hyvältä vain olla ja lukea ja surffailla sun muuta. Vasta saamani tv meni valitettavasti jo rikki, joten sitä en ole voinut katsoa, mutta saan taas uuden, tai siis käytetyn, kunhan saan sen haettua. Vähän tosin pistelin yhdistyksen ja Suomi-koulun raha-asioita ja tilejä kuntoon ja muuta sellaista pientä. Rupesin etsiskelemään sitä asuntoakin, jospa jotain löytyisi. Aika paljon tässä ihan ympäristössäkin näyttäisi olevan vapaita asuntoja, mutta yritän olla hötkyilemättä sen kanssa. Täällä asunnon vuokraaminen on aina oma prosessinsa, joten asiaa pitää harkita tarkkaan.


Eilen oltiin menossa ystäväni kanssa eläintarhaan, jossa en ole käynyt varmaan kymmeneen vuoteen, mutta juuri, kun olimme lippujonossa, rupesi satamaan vettä. Käveleskelimme sitten ympäri kaupunkia ja kävimme syömässä. Nyt pitäisi vielä vähän kerrata ruotsia, aamulla pitäisi olla pirteänä ruotsin tunnilla klo 8. Kiva aloitus loman jälkeen...