Loppuviikko töissä oli taas tosi kiireinen. Töitä oli tosi paljon, ja lisäksi oli kaikkea muuta, vieraita Amerikasta, ruotsintuntia jne. Pääsin torstaina amerikanpomojen kanssa saman pöydän ääreenkin esittämään kysymyksiä ja kuulemaan heidän ajatuksiaan. Meitä oli valittu noi 15 mukaan ja keskustelutuokio oli itseasiassa aika onnistunut ja mukava. Aikaa vain oli liian vähän. Saimme aika hyvin selityksiä esim. sille, miksei palkkoja tänä vuonna nostettu tai miten kaikki uudet säännöt meitä koskettavat ja mitä on odotettavissa ensi vuonna. Keskustelun jälkeen jäi aika hyvä olo ja olen ollut taas nykyisen työpaikkani suhteen ihan positiivisella mielellä, kunnes perjantaina saatiin taas kolaus. Norjalainen työkaverini sai nuhteita esimieheltämme käyttäytymisensä takia. On tietty totta, että hän voisi joskus valita sanansa hieman tarkemmin, mutta ymmärrän hyvin häntä. Nykyinen tilanteemme on todella kestämätön. Loppujen lopuksi näyttää kuitenkin käyvän niin, että me olemme syyllisiä norjalaisen työkaverini kanssa, ja käyttäydymme huonosti ja olemme laiskoja emmekä tee töitämme, vaan jätämme ne toisten huoleksi. Olin jo ollut toiveikas, mutta perjantain jälkeen totesin, että ehkä täytynee jatkaa uuden työpaikan etsimistä entistä ahkerammin. Valitettavasti tällä hetkellä ei vain näytä mitenkään hyvältä mikään. Pakko vain yrittää kestää jotenkin.

Torstaina menin töiden jälkeen vielä hammaslääkäriin, sain sen viimeinkin aikaiseksi. Olen vain siirtänyt ja siirtänyt sitä, mutta nyt pari hammasta alkoi vaivata jo sen verran, että oli pakko ottaa puhelin käteen. Soittamista kuitenkin helpotti se, että tunnen tämän lääkärin etukäteen, tapasimme hänet ystäväni kanssa Transylvanian reissulla elokuussa, ja ystäväni onkin käynyt hänen vastaanotollaan aikaisemmin. Hammaslääkäri sanoi heti, että vaihdetaan pari paikkaa ja katsotaan, mitä sieltä löytyy - ja näyttää siltä, että toimenpide tehtiin viime tipassa, jos olisin vielä odottanut vähän aikaa, olisi hammas vaatinut juurihoitoa. Nyt näyttää siltä, että hammas säästyy ja pelkkä paikan vaihto riittää. Toivotaan ainakin. Toinen paikka vaihdetaan ensi viikolla, toivottavasti ajoissa sekin. Olin kyllä käynyt hoidattamassa näitä hampaita jo keväällä eräällä toisella lääkärillä, mutta hän ei paikkoja vaihtanut, vaikka niin ajattelin hänen tekevän. Hän vain sanoi, että paikat ja hampaat näyttävät ihan hyvältä...

Perjantai-iltana menin vielä kuuntelemaan kirjailija Sinikka Nopolaa, joka oli täällä useamman päivän vierailulla. Keskustelu oli mielenkiintoinen ja tilaisuuden jälkeen menimme vielä yhden ystäväni kanssa lasilliselle läheiseen kuppilaan. Viikko oli muuten mennyt vain lähinnä laiskotellessa kotona, joten oli mukava taas tavata ihmisiä. Lauantaiaamuna tapasin erään toisen ystäväni kaupungilla, kävimme vähän ostoksilla ja sen jälkeen jatkoimme Saarelle, jossa kävelimme yli kaksi tuntia. Ilma oli aivan ihana, tosi sumuinen kyllä, mutta ei yhtään kylmä tai synkkä muutenkaan. Saari oli aivan ihana ja raitis ilma teki hyvää. Sieltä jatkoin vielä toisen ystäväni kanssa juuri avattuun suureen ostoskeskukseen. Paikka vaikutti sellaiselta, että tulen siellä varmaan käymään useamminkin, ratikka kulkee melkein ovelta ovelle ja siellä on monen muun hyvän liikkeen lisäksi myös suuri ruokakauppa. Lisäksi ostoskeskuksen vieressä on kauppahalli. Illalla vielä järjestelin ja pakkailin vähän tavaroitani tulevaa muuttoani varten. Odotan sitä yhä enemmän ja enemmän, olen nähnyt muutosta jo monta kertaa untakin.

Tänään kokoonnuimme muutaman suomalaisen naisen kanssa paistamaan karjalanpiirakoita yhdistyksen tulevia juhlia varten. Seuraavaksi paistamme pipareita, ja lupasin tehdä feta-pinaattipiirakkaa. Sen ehdin tehdä uudessa keittiössäni joulukuussa. Tänään olisi vielä tarkoitus lähteä yhden ystäväni kanssa kaupungin laidalla oleville kukkuloille vähän kävelemään ja nauttimaan kuumasta hehkuviinistä. Ilma on onneksi mitä mainioin! Illaksi jää vielä ruotsin läksyjen teko, pitää yrittää saada ne tehtyä edes jotenkin. Olin viikolla ylpeä itsestäni, kun chattailin ruotsalaisten kumppaniemme kanssa ruotsiksi ja se meni todella hyvin. Tosin jouduin vähän turvautumaan googlen kääntäjään, joka on todella kätevä, mutta kuitenkin. Aika hyvin se ruotsi alkaa palautua mieleen.