Asunnossani on ampiainen. Iso, vihaisesti hyökkäilevä ampiainen. En käsitä, mistä se on voinut tänne tulla. Sain valojen avulla houkuteltua sen eteiseen, mutta en saanut sitä enää sieltä ulos rappukäytävään. Toivottavasti se kuitenkin heittää henkensä siellä eteisessä aamuun mennessä, jos ei muuten, niin kylmyyteen. Eteiseni on aika kylmä, kun siinä ei ole lämmitystä, tosin tällä hetkellä täällä ei kyllä mitenkään kauhean kylmää ole. Pelkään siis ampiaisia kuollakseni, varsinkin tuollaisia vihaisia yksilöitä.

Eilen ostin elämäni ensimmäisen ihan ikioman pyykkikoneen. Uuden asuntoni nykyinen asukas tarjosi konettaan ostettavaksi, ja päätin sitten ostaa sen. Huomattavasti yksinkertaisempaa, ja itseasiassa halvempaakin. Kone on melkein uusi, siinä on vielä takuukin voimassa. Muutenkin olen järjestellyt muuttoon liittyviä asioita, tilasin nettiliittymän ja olen hommaillut muuttomiehiä. Ehkä se muutto kohta oikeasti toteutuu.

Tänään olin katsomassa suomalaista Joulutarina elokuvaa. Oli se ihana. Luin kirjan etukäteen, mutta tällä kertaa tykkäsin kyllä elokuvasta enemmän. Kirja tosin on kirjoitettu jälkeenpäin, ja usein tämmöisissä tapauksissa käy juuri niin, että elokuva on parempi.

Joulukuun puoleenväliin saakka tulee olemaan tosi kiirettä, olen onnistunut järkkäämään hirveästi ohjelmaa itselleni, mutta yritän keritä päivittelemään välillä. Mun kirjotukset on menny nykyään vähän vaan tällaisiksi selostuksiksi tekemisistäni, mutta lähinnä juuri siksi järjestän itselleni paljon ohjelmaa, etten ala liikaa miettiä ja pohtia asioita. Sille ei kyllä oikein jää voimiakaan, jo pelkästään työt vie kaiken energian tällä hetkellä. Yritän kuitenkin olla positiivinen, ja uskoa, että löydän sen uuden työpaikan jossain vaiheessa.